01 721 29 63         info@zupnija-jarse.net

Župnija Jaršepri Domžalah

 • ŽUPNIJA JARŠE pri Domžalah

Molitev za našo župnijo

K tebi se obračamo, o dobri Bog in se ti zahvaljujemo za našo Župnijo Jarše, za čudovito baročno cerkev sv. Mohorja in Fortunata v Grobljah, za lepo urejen župnijski dom s kapelo sv. Križa.

Tako se lahko zbiramo okrog oltarja, molimo, poslušamo Božjo besedo, spoznavamo tvoj nauk in se učimo ljubiti.

Hvala ti za vse kapelice, križe in druga znamenja, ki so postavljena ob cestah, na vrtovih in poljih, da se lahko sredi vsakdanjega dela za trenutek ustavimo in pomislimo na Boga, Marijo in svetnike.

Hvala ti za vse ljudi, ki so kakorkoli sodelovali pri ustanovitvi župnije, gradnji, obnovi in vzdrževanju teh objektov.

Hvala ti za številna majhna občestva v župniji. Te skupine so kakor cvetlice in ko jih združimo skupaj, nastane šopek, ki ga lahko podarimo Mariji.

Hvala ti za vse duhovnike, ki prihajajo v župnijo in iz nje odhajajo. Po njih rokah lomiš kruh in dvigaš kelih, deliš svete zakramente in blagoslavljaš. Njihova beseda nas opogumlja, vliva upanje in vodi k Tebi.

Hvala ti prav za vsakega posameznika v župniji. Združeni skupaj, lahko ne glede na prepričanje, na vsakem koraku zidamo mostove in se trudimo živeti za boljši svet.

Prosita za nas sv. Mohor in Fortunat, prosite za nas sv. Notburga, sv. Izidor, sv. Andrej in sv. Marjeta. Uslišite prošnje nas vseh, ki se s srcem in vero zatekamo k vam po pomoč, prosimo božjega varstva in blagoslova. Amen

MISIJON 2020 / MOLITEV PRED NAJSVETEJŠIM

torek, 23. junij 2020 - ZAUPAM, ZATO SI UPAM

 

Jezus, moj Gospod in moj Bog, bodi hvaljen, bodi slavljen, bodi moljen, bodi zahvaljen v tem Najsvetejšem oltarnem zakramentu, zdaj in vekomaj. Amen.

Vem Gospod, da ti ne potrebuješ mojih besed. Hočeš, da ti predam svoje srce. Tako boš Ti v meni in jaz v Tebi. Ti sam boš po Svetem Duhu spregovoril preko mojih ustnic.

Zaupam Ti, Gospod, zato si upam. Upam se prepustiti Tebi. Upam si predte položiti vse svoje skrbi. Ne samo to Gospod, upam si predte položiti vso svojo nemoč: moj greh; vse, s čimer sem te pribijal na križ. Moj usmiljeni Oče si in vem, da me ljubiš.

Potrpežljivo čakaš, da pridem predte, da priznam svoj greh in se Ti vsega izročim.

Nisi prišel zato, da bi sodil, ampak da bi se svet po tvojem Sinu Jezusu rešil.

Nisi prišel zato, da bi obsojal grešnike, ampak da jim ponujaš roko. Ljubiš nas, prav takšne, kakršni smo.

Jezus, hvala Ti za tvojo neizmerno ljubezen do mene.

Ko si se dvignil v nebo, nas nisi pustil same. Dal si nam svojega Svetega Duha. Med nami si navzoč po zakramentih, še posebej v Najsvetejšem.

Vsak dan me čakaš, jaz pa sem večkrat tako brezbrižen do Tebe, moj Gospod.

Vem, Gospod, da si hrana nemočnih. Praviš mi: Jej, sicer je pot zate predolga.

Ponujaš mi hrano. Daj, da jo bom vedno užival s čistim srcem, premišljeno, v zavedanju, da prejemam Tebe samega - živega Boga.

O presveto Rešnje Telo, o presveta Rešnja Kri. Smem Te prejeti pri vsaki sveti maši, če je le pripravljeno moje srce. Hvala ti, moj Gospod.

Ti prebivaš povsod tam, kjer je Ljubezen, saj si Ljubezen sama.

Pomagaj mi, da bom mogel ljubi sredi tega sveta in svojim bratom in sestram na ta način prinašati živega Boga.

Tukaj sem, moj Gospod, prežari vsako celico mojega bitja, da bom mogel biti luč.

S krstom sem postal tvoj otrok. Zakaj bi zdaj bežal od Tebe. Po duhovniku si me posvetil v imenu Očeta in Sina in Svetega Duha.

Res, da si mi dal svobodno voljo, vendar sem Tvoj. V vsej svoji nebogljenosti in majhnosti.

Da, nebogljen in majhen sem, a tako dragocen v Tvojih očeh.

Vem, da me ljubiš. Zatajil bi samega sebe, če bi rekel, da v svojem življenju še nisem okušal in pil Tvoje Ljubezni. Ne morem molčati o vsem tem.

V globini mojega srca si bil Ti že od vsega začetka mojega bivanja.

Vsak človek, ko pride na svet, je dober. Šele greh uniči njegovo dobro, njegovo ljubezen. Poglejte otroke: njih ne moti barva kože, ne jezik; imajo sposobnost, da se igrajo skupaj.

Daj Gospod, da postanem kakor otrok, da se bom vedno trudil živeti kakor otrok. Naj nikdar ne pozabim, da sem po Svetem Krstu že postal božji otrok in dedič nebes.

Ko Te takole gledam, Jezus, ko drug drugemu zreva v oči, bi te najraje poljubil in objel. Zakaj moj si in jaz sem Tvoj. Rad bi Ti rekel hvala. Hvala, ker skupaj z mano hodiš skozi življenje.

Pot je včasih prašna, strma in temačna, spet drugič gladka, ravna in svetla. Naj vedno in povsod hodiva skupaj z roko v roki. Le tako me ne bo strah iti preko križa. Objel ga bom in hodil za Teboj.

Hodil bom za Teboj, kakor tvoja mati Marija, ki je ponižno sprejela Tvojo Besedo, jo premišljevala v svojem srcu in Ti sledila vse do smrti, smrti na križu.

Čeprav je v rokah držala mrtvega sina, je verovala, upala in ljubila. Verovala je razodeti Besedi. Upala proti upanju. Odpuščala tem, ki so križali njenega Sina, ki so križali Boga in našega Odrešenika.

Marija, v molku svojega srca si trpela, kar je trpel tvoj Sin.

Marija, hvala ti, da si na edinstven način sodelovala pri odrešenju vsega človeštva. Tako si postala Mati nas vseh. Čuvaj nas vse pod plaščem svoje ljubezni. Bodi nam Svetla zvezda, Vodnica naših dni, Tolažba v žalosti, Zgled čistosti, Zgled ponižnosti, Zgled svetosti v Gospodu.

Molim Te, Jezus v Najsvetejšem. Žarki Tvoje ljubezni se izlivajo name. Tvojo milost vsrkavam ter tako postajam del Tebe. Gospod, naj postanem ves Tvoj, kakor si Ti v Sveti hostiji ves moj. Nevidno naj postane vidno v vsem mojem življenju.

Tvoj mir prebiva v mojem srcu. Naj ga ponesem v svet, ki je tako žejen in tako hrepeni po miru.

Ti si moje upanje, Gospod. Upanje, v katerem zrem preko smrti v življenje. V življenje skupaj s Tabo. V večnost, skupaj z Marijo in svetniki in vsemi, ki so verovali vate.

Naj mi ne bo žal za nobeno minuto Gospod, ko se bom ustavil pred Teboj in v tišini svojega srca zrl tvoje obličje v Najsvetejšem oltarnem zakramentu.

Gospod, naj postanemo vedno bolj evharistično občestvo v Jezusu Kristusu našem Gospodu. Amen.

Župnija Jarše

Župnijski urad Jarše
Jarška cesta 65, Srednje Jarše
SI-1230 Domžale

Telefon: 01 721 29 63
Mobilni telefon: 031 689 970
E-naslov: info@zupnija-jarse.net

TRR: SI56 0230 4009 1602 254 (NLB d.d.)
Davčna številka: 61732087

Upravitelj: Matjaž Križnar, župnik

 

Nedeljske svete maše

 • sobota ob 18. uri v kapeli;
  v času poletnih času ob 19. uri v kapeli
 • nedelja ob 8. uri v kapeli;
 • nedelja ob 10. uri v cerkvi v Grobljah.


Delavniške svete maše

 • ponedeljek in torek: ob 18. uri v cerkvi;
  v času poletnih času ob 19. uri v cerkvi
 • sreda: ob 6.30 uri v kapeli;
 • četrtek in petek: ob 18. uri v kapeli.
  v času poletnih času ob 19. uri v kapeli

 

Župnijska pisarna

Župnijska pisarna je odprta vsak ponedeljek od 16.00 do 17.30, ter vsak torek od 10.00 do 12.00.

V juniju, juliju in avgustu je župnijska pisarna odprta samo po vsaki sveti maši.
Na cerkvene in državne praznike je župnijska pisarna zaprta.

 

Spovedovanje

Redno spovedovanje je ob nedeljah in praznikih, ob torkih in četrtkih, na prve petke v mesecu, dvajset minut pred sveto mašo in na vašo željo tudi druge dneve.

Krsti, poroki, pogrebi, ...

Krsti so vsako tretjo nedeljo v mesecu. Potrebne so predhodne prijave v župnijski pisarni v času uradnih ur.

Za cerkveno poroko naj se oglasita zaročenca vsaj tri mesece prej v župnijski pisarni v času uradnih ur.

Bolnike in ostarele obiskujem po domovih vsak prvi petek v mesecu. Domači poskrbite za duhovno oskrbo svojih najbližjih in sporočite potrebo po obisku domačemu župniku.


Za dan in uro cerkvenega pogreba se najprej dogovorite z domačim župnikom.

Župnijska knjižnica je odprta po predhodnem dogovoru.